Hoe werkt de MedCos IPL®?

De MedCos IPL® geeft in korte flitsen hoog energetisch licht af dat op de huid wordt gericht. Dit licht wordt door het pigment in het haartje geabsorbeerd en omgezet in warmte, welke naar de haarwortel wordt geleid. Door selectieve verhitting worden de haarfollikels uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Kan iedereen met de MedCos IPL® behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroide) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL® behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor is de behandeltijd veel korter dan andere IPL methodes. Oksels zijn in 5 minuten klaar.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Hoe weet je of de behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Je zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft en dat het resultaat zichtbaar wordt. Na enkele behandelingen ziet men vaak een ‘zebra patroon’ ontstaan van gebieden waar nog haten groeien en waar deze vernietigd zijn.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Hoe belangrijk is de periode tussen te behandelingen?

U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicycli.

Mag ik van tevoren waxen, epileren, harsen of een ontharingscrème gebruiken?

Waxen, epileren, harsen en een ontharingscrème gebruiken mogen allen niet gedurende de gehele behandelkuur. Dit mag tevens niet vlak voor de start van de behandelkuur, hier dient minimaal 6 weken tussen te zitten voordat u start met de MedCos IPL® behandelingen.

Scheren mag uiteraard wel en u dient zich ook, liefst 24-48 uur, voor de behandeling te scheren.