Hoe voelt het?

Tijdens de behandeling wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men en trekkend gevoel ervaren.

Het doelgebied wordt enkele minuten opgewarmd om de vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden. Dit kan in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen 10 minuten van de behandeling verdwijnen en overgaan in een gevoelloosheid.

Veel mensen gaan tijdens de sessie een boek lezen, internetten of een dutje doen.

Waar gaat het vet naartoe?

Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af. Behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug.

Hoe lang duurt een behandeling?

Tijdens de intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aangegeven hoeveel tijd elke sessie zal duren. In slechts 1 uur kunnen tot maximaal 4 plaatsingen/lichaamslocaties tegelijk behandeld worden.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De Body-Wizard cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen.

Welke zones kunnen behandeld worden?

De Body-Wizard cryolipolyse behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, ‘love-handels’, billen, bovenbenen en armen.

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Over het algemeen is men, mede door de unieke Peltier-koeling, met 2 tot 3 behandelingen tevreden met het behaalde resultaat. In welke mate het lichaam in staat is om de geraakte vetcellen af te voeren bepaald tevens een belangrijk deel het resultaat (een slecht werkende darmflora kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de geraakte vetcellen niet optimaal afgevoerd kunnen worden en er meer behandelingen nodig zijn). Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken.

Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

Wat te doen na de behandeling?

De Body-Wizard cryolipolyse behandeling is volledig non-invasief, wat betekend dat direct weer alles gedaan kan worden. Sommige klanten ervaren roodheid, lichte bloeduitstortingen, tintelingen of een gevoelloosheid in het behandelde gebied maar dit is tijdelijk en zal volledig verdwijnen.

Na de Body-Wizard cryolipolyse behandeling kan men gewoon weer doorgaan met de dagelijkse activiteiten.